Google vás nutí k přihlášení do Chromu - zde je návod, jak to zastavit

Pokud jste jedním z milionů lidí, kteří používají prohlížeč Google Chrome, pravděpodobně si všimnete drobných (a nikoli tak jemných) změn v prohlížení.

V případě, že jste si to ještě nevšimli, Google oslavil své 10. výročí, nedávno aktualizoval svůj oblíbený prohlížeč Chrome verzí 69.

Chrome 69 přichází s vylepšeným uživatelským rozhraním včetně zaoblených karet, zcela nového panelu nabídek a dalších jemných kosmetických změn na základě estetiky Material Design 2.



Tato aktualizace přináší s sebou přepracovaný systém správy hesel a automatického doplňování a řadu vylepšení pod kapotou, jejichž cílem je zlepšit zabezpečení a urychlit zážitek z prohlížení.

Vědci zabývající se bezpečností však kritizují rozhodnutí společnosti Google ve výchozím nastavení skrytí subdomén „www“ a „m“ před adresou Chrome. Kliknutím sem se dozvíte, jak tuto změnu vrátit zpět.

Jak se však ukázalo, nejedná se o jedinou změnu, kterou uživatelé Chrome v soukromí a v bezpečí berou na vědomí. Přečtěte si dále a povím vám o tomto malém detailu, který Google pronikl do prohlížeče Chrome 69 a který by mohl narušovat vaše soukromí.

Vynucené přihlášení k Chromu

Udržujete své služby Google a aktivitu prohlížeče Chrome vždy oddělené? Může se například stát, že budete chtít zkontrolovat svůj účet Gmail, aniž byste se museli nutně přihlásit do samotného prohlížeče Chrome. Záleží to jen na tobě.



Toto rozlišení je důležité pro lidi, kteří nechtějí, aby jejich osobní data prohlížeče Chrome byla zaslána na servery Google bez jejich svolení. Pokud se v minulosti nepřihlásíte do Chromu pomocí účtu Google, bude vaše aktivita procházení uložena pouze místně na počítači, který používáte.

Zábavný fakt: Google byl založen 4. září 1998.

Vypadá to, že se tato zásada v prohlížeči Chrome 69 změnila. Nyní se při každém přihlášení a používání služby Google, jako je Gmail, Mapy nebo YouTube, váš účet Google automaticky přihlásí do prohlížeče Chrome, který právě používáte. .


čip kreditní karty nefunguje

Zastánci ochrany osobních údajů křičí faul, protože toto „vynucené přihlášení“ může oklamat nic netušícího uživatele Chrome, aby předali svá osobní data prohlížení, aniž by si to uvědomovali.



Mathew Green, profesor kryptografie na John Hopkins University, v blogu vysvětlil, že tato jemná změna má „vážné důsledky pro soukromí a důvěru“.

„Od této chvíle pokaždé, když se přihlásíte do služby Google (například Gmail),“ Chrome automatickypřihlaste se prohlížeč k účtu Googlepro vás, “varoval Green. 'Udělá to bez zeptání, nebo dokonce výslovného upozornění.' “

V prohlížeči Chrome 69 je jediným indikátorem, že jste přihlášeni, že váš profilový obrázek Google je zobrazen v pravém horním rohu prohlížeče. Pro společnost Green je to znepokojivá změna, protože by to mohlo znamenat, že Chrome automaticky povolí funkci „Sync“ společnosti Google bez povolení uživatele.

V případě, že jste to nevěděli, je Google Sync funkce, která automaticky nahraje vaši aktivitu prohlížeče, záložky, hesla a další data na servery Google, abyste k nim měli přístup přes více počítačů a miniaplikací. Určitě je to pohodlné, ale někteří uživatelé se kvůli obavám o ochranu soukromí rozhodnou, že ji vůbec nezapnout.

'Ať už je to záměrné či nikoli, má to za následek to, že lidem usnadňuje aktivaci synchronizace, aniž by o tom věděli, nebo si mysleli, že se již synchronizují, a proto nevznikají žádné další náklady na zvýšení přístupu Google k jejich datům,' napsal Green ve svém blogový příspěvek.

Reakce společnosti Google

Aby bylo možné tyto obavy řešit, technici prohlížeče Chrome objasnili, že tato změna byla navržena tak, aby uživatele informovala o tom, že byli přihlášeni do prohlížeče, a žádným způsobem to neumožňuje automaticky synchronizaci Google.



Inženýrka prohlížeče Chrome Adrienne Porter Felt v podprocesu Twitter vysvětlila, že nová funkce neznamená, že Chrome automaticky odesílá vaši historii prohlížení společnosti Google a „Synchronizace není zapnuta, dokud ji později nezapnete.“

Felt také napsal, že vývojový tým Chrome provedl tuto změnu, aby „zabránil překvapením ve sdíleném scénáři zařízení“, kdy se lidé někdy odhlásí z „obsahové oblasti“ Google, aniž by si uvědomili, že jsou stále přihlášeni do Chromu.


jak dlouho by trvalo binge sledovat hru o trůny

„Nové uživatelské rozhraní vám jasně připomene, kdykoli jste přihlášeni k účtu Google. Navíc se nyní musíte odhlásit pouze na jednom místě, než počítač sdílíte s někým jiným, “vysvětlil Felt.



Také objasnila, že aktivace synchronizace stále vyžaduje další ruční krok po přihlášení do Chromu. Pouhé přihlášení do Chromu jej automaticky neumožňuje.

Je to otázka důvěry

Hmm, z pohledu použitelnosti má tato nová změna smysl. kritici tohoto vyladění říkají, že to mělo být srozumitelnější s uživateli Chrome.



Vzhledem k nedávným sporům ohledně zásad sledování polohy společnosti Google mohou tyto druhy nezveřejněných změn narušit důvěru uživatelů ve společnost Google. Jak Green ve svém blogu varoval, „důvěra není obnovitelný zdroj“.

Felt také potvrdil Zásady ochrany osobních údajů uživatelů prohlížeče Chrome byl aktualizován (po skutečnosti), aby odrážel nové změny.

V průběhu let společnost Google vždy odvedla skvělou práci, která získala důvěru uživatelů, ale mění se to? Otázka nyní zní: „Důvěřujeme společnosti Google?“ Poslechněte si bezplatný podcast Customer Tech Update níže, abyste to zjistili.

Jak zakázat vynucené přihlášení k Chromu

Pokud nechcete, aby se tato změna automatického přihlašování do prohlížeče Chrome 69 změnila, budete rádi, že stále existuje cesta kolem.



Postup deaktivace:

1. Otevřete prohlížeč Chrome a zkopírujte jej a vložte do adresního řádku:

chrome: // flags / # konzistence účtu

2. StiskněteVstoupit.

3. Prohlížeč Chrome nyní zobrazí stránku s „Konzistence identity mezi prohlížečem a soubory cookie”Nastavení.


může být alexa hacknuta?



4. V rozevíracím seznamu změňte nastavení na „Zakázáno. “

5. Chrome vás vyzve k opětovnému spuštění prohlížeče, aby se změna projevila. Klikněte na „Znovu spusťte“Restartujte Chrome, aby se změny projevily.