Kolik z vašeho profilu na Facebooku mohou vidět cizí lidé? Tato oblíbená funkce je zpět

Doufejme, že tentokrát bude bezpečnost lepší. Facebook přinesl zpět většinu populární funkce, která byla cílem velkého hacku v loňském roce.

Tato funkce, nazvaná „Zobrazit jako veřejnou“, nebo krátká, umožňuje majitelům účtu zjistit, jak jejich profily vypadají lidem, s nimiž nejsou přátelé. Lidé se evidentně zajímají o to, jak vypadají jako cizinci nebo bývalí lidé, a dokonce i potenciální zaměstnavatele. Ale za jakou cenu?


narušení dat walmart

V letošním roce došlo na Facebooku k několika nesprávným krokům v tom, jak shromažďuje, používá a ukládá osobní údaje uživatelů. Hraje se s ohněm a přináší tuto potenciálně riskantní funkci?





Hackeři zneužívají zranitelnost v kódu Zobrazit jako

V září 2018 Facebook oznámil, že společnost View As Public byla napadena hackery a bylo porušeno až 50 milionů účtů.

Využitím chyby zabezpečení v kódu funkce hackeři dokázali získat přístupové tokeny uživatelů, což jim umožnilo převzít účty uživatelů. I když přístupové tokeny nejsou hesla uživatelů, umožňují lidem přihlásit se k účtu bez nutnosti hesla.

V době hacku Facebook resetoval přístupové tokeny a požádal 90 milionů uživatelů, aby se přihlásili zpět na Facebook, aby chránili své účty.

Dva týdny po počátečním oznámení Facebook nahlásil, že hack zasáhl 29 milionů uživatelských účtů. V té době společnost uvedla, že se hackerům ukázalo, že se jedná o spammery, kteří se pokoušejí získat osobní údaje k marketingovým účelům.


zjistěte, co si o vás myslí facebook

Po hackerském útoku Facebook pozastavil funkci Zobrazit jako, dokud nevyřešily problémy s kódováním.



Facebook přináší zpět View As s přidanou funkcí

Osm měsíců po odstranění View As, Facebook tento týden uvedl, že tato funkce je zpět. Oznámil zprávu jako aktualizaci svého původního blogu ze září 2018, který diskutoval o hacku.

„Dokončili jsme kontrolu zabezpečení a znovu povolujeme verzi funkce„ Zobrazit jako “, která lidem umožňuje vidět, jak vypadá jejich profil lidem, s nimiž nejsou na Facebooku přátelé. Tato verze nebyla narušena bezpečnostním incidentem a byla výrazně populárnější než položka „Zobrazit jako konkrétní osobu“. ““

Funkce Zobrazit jako konkrétní osobu umožnila uživatelům vidět, jak jejich profily hledaly konkrétního přítele. Kromě toho, že nebyl tak populární jako View As, se Facebook rozhodl neobnovit funkci Zobrazit jako konkrétní osobu, protože se snaží tuto funkci zjednodušit.

V rámci opětovného spuštění přidal Facebook na stránky profilu uživatelů tlačítko „Upravit veřejné údaje“. Tlačítko umožňuje uživatelům provádět úpravy jejich profilů Zobrazit jako.

Nový View As přichází týdny poté, co Facebook oznámil, že rozděluje službu do dvou odlišných oblastí. To je vše, co potřebujeme, že ... více Facebooků!?!?