Jak můžete zjistit, kdy někdo vidí vaše textové zprávy

Lidé mají vztah lásky a nenávisti se zprávami o přečtení zpráv. Pokud s nimi nejste obeznámeni, jedná se o malá upozornění uvedená níže, která naznačují, že je druhá strana viděla nebo si je přečetla.

Když je zapnuta možnost Číst příjem, lidé budou upozorněni, když si přečtete zprávy, které vám poslali. Naopak, pokud je zapnuta na jejich straně, budete upozorněni, když si přečtou váš text.

Záleží na tom, jak se na ně díváte.



Někteří lidé mají rádi tato oznámení, protože dávají pocit okamžitého a naléhavého spojení s ostatními. Ostatní je nenávidí, protože se jeví jako rušivé.

Společným jmenovatelem je, že Čtení účtů nutí lidi, aby co nejdříve odpověděli zpět, záleží na tom, zda to považujete za dobrou nebo špatnou věc.

V každém případě má určitě své užitečné využití pro udržení plynulých virtuálních rozhovorů. Rodiče mohou dokonce používat přečtené účty, aby si udrželi přehled o svých dětech a měli tu jistotu, že každá odeslaná zpráva bude vidět a doufejme, že na ni bude odpovězena.

Tip v rámci tipu: Máte obavy, že vaše děti mají tajné online účty? Kliknutím sem se dozvíte, jak je chránit.

Zde jsou způsoby, jak zapnout (nebo vypnout) přečtení, abyste věděli, zda se vaše textové zprávy zobrazují na iMessage, Android, WhatsApp a Facebook Messenger.

iOS iMessage pro iPhone, Mac a iPad

Uživatelé miniaplikací Apple jsou pravděpodobně seznámeni s iMessage, výchozí aplikací pro zasílání textových zpráv pro telefony iPhone. Čtení potvrzení bylo vždy funkcí pro textové zprávy iMessage to iMessage (označené modrou barvou textové bubliny) a umožňuje odesílateli vědět, zda byla textová zpráva přečtena.



(Zde je zábavný fakt: Zelené textové bubliny v iMessage znamenají, že byly odeslány z jiných zařízení než iPhone a tyto nepodporují přečtení.)

Chcete-li zapnout nebo vypnout čtení potvrzení pro všechny vaše textové zprávy (což znamená, že odesílatelé nebudou upozorněni, když si přečtete jejich zprávy iMessages, přejděte na Nastavení >> Zprávy a poté přepněte „Odeslat přečtené potvrzení“ na Zapnuto nebo Vypnuto).


jak zjistit, zda někdo četl váš text v systému Android



Počínaje systémem iOS 10 je lze také povolit nebo zakázat v závislosti na kontaktu, od kterého dostáváte textovou zprávu.

Chcete-li povolit čtení potvrzení pro konkrétního odesílatele, spusťte aplikaci Zprávy a poté otevřete vlákno iMessage s požadovaným kontaktem. Nyní klepněte na malou ikonu „i“ v pravém horním rohu vlákna a pak přepněte „Odeslat potvrzení o přečtení“ na Zapnuto nebo Vypnuto.

Tip v rámci tipu: Chcete místo toho uložit textové zprávy pro iPhone? Klikněte sem a dozvíte se, jak na to.

Facebook Messenger

Facebook Messenger má ve výchozím nastavení zapnuté Příjemky pro čtení a v aplikaci v současné době neexistuje žádný způsob, jak jej vypnout. To znamená, že vy a vaši přátelé budete vždy vědět, zda byla zpráva zobrazena.



Podle centra nápovědy Facebooku jsou zde ikony Messenger a co znamenají:

  • Modrý kruh znamená, že se vaše zpráva odesílá
  • Modrý kruh se šekem znamená, že byla vaše zpráva odeslána
  • Vyplněný modrý kruh se šekem znamená, že byla vaše zpráva doručena
  • Po přečtení se pod zprávou objeví malá verze fotky vašeho přítele nebo kontaktu

Nezapomeňte, že existuje několik zástupných řešení, jak tajně číst zprávy Facebook Messenger, aniž by bylo spuštěno potvrzení o přečtení.

Jeden je prostřednictvím stejného trikového režimu v letadle. Díky této metodě může příjemce jednoduše vypnout Wi-Fi a mobilní připojení gadgetu, přečíst všechny přijaté zprávy a vynutit ukončení aplikace Messenger.

Uživatelé iPhone mohou také vyzkoušet tento trik ke čtení zpráv Messenger, aniž by museli aktivovat čtení potvrzení. Toho lze dosáhnout přečtením příchozích zpráv prostřednictvím oznámení na zamčené obrazovce nebo v centru oznámení.


military.com buddy finder



Zapněte to tak, že přejdete do Nastavení >> Oznámení >> vyberte položku Messenger a ujistěte se, že je zapnuta možnost Povolit oznámení. Dále nastavte Styl výstrahy na Bannery nebo Upozornění. Chcete-li si přečíst oznámení na Facebooku, nastavte styl upozornění na vaši aplikaci na Bannery nebo Upozornění. Chcete-li číst zprávy Messenger na obrazovce uzamčení, přepněte možnost „Zobrazit na obrazovce uzamčení“ na hodnotu Zapnuto.

Whatsapp

Další vlastnost Facebooku pro zasílání zpráv WhatsApp má také oznámení o přečtení. Na rozdíl od Facebook Messenger však toto nastavení lze vypnout.



WhatsApp používá zaškrtávací značky pro potvrzení o přečtení.

  • Jedno šedé zaškrtnutí znamená, že vaše zpráva byla úspěšně odeslána.
  • Dvě šedá zaškrtnutí znamenají, že vaše zpráva byla úspěšně doručena do telefonu příjemce.
  • Dvě modré zaškrtávací značky znamenají, že příjemce vaši zprávu přečetl (stisknutím a podržením zprávy zobrazíte čas, kdy byla přečtena).

Chcete-li vypnout přečtení WhatsApp, přejděte v aplikaci na Nastavení >> Účet >> Ochrana soukromí a poté zrušte zaškrtnutí políčka „Přečíst potvrzení“. Vezměte na vědomí, že tím nezrušíte přečtení příjmů u skupinových chatů WhatsApp ani potvrzení přehrávání hlasových zpráv WhatsApp.

Poznámka: Trik v režimu Letadlo funguje také pro přečtení WhatsApp.

Bonus: Zprávy o doručení zpráv systému Android

Uživatelé Androidu v současné době nemají ekvivalent iOS iMessage Read Receipt, pokud si nestahují aplikace pro odesílání zpráv třetích stran, jako jsou ty, které jsem zmínil výše, Facebook Messenger nebo Whatsapp.

Nejvíc, co může uživatel systému Android udělat, je zapnout Zprávy o doručení v aplikaci Zprávy pro Android. Veškeré toto nastavení umožňuje upozornit odesílatele textové zprávy vždy, když byl text úspěšně doručen (ale nelze zjistit, zda byla zpráva přečtena nebo ne).

Chcete-li v systému Android zapnout Zprávy o doručení, přejděte do aplikace Zpráva, klepněte na ikonu Menu (tři svislé tečky), vyberte Nastavení >> Textové zprávy a pak zapněte nebo vypněte Zprávy o doručení.

Tip v rámci tipu: Je tu další funkce systému Android, o které potřebujete vědět a která vám může v naléhavých případech pomoci. Kliknutím sem se dozvíte více.

Více z

Jeden trik tech profesionálové používají na svých smartphonech



Jak zabránit přehřátí notebooku

Tajné: Skrýt to, co kupujete na Amazonu, a nechat si ho doručit na dočasnou adresu