Jedno důležité nastavení časové osy na Facebooku

Určitě jste velmi opatrní ohledně toho, jaké fotky, aktualizace stavu a články jste vložili na svou časovou osu na Facebooku. Koneckonců se už ani v budoucnu nebudete chtít zahanbovat před svými přáteli, rodinou a spolupracovníky dlouho poté, co jste zapomněli na to, co jste zveřejnili v okamžiku vzrušení.

Bohužel ne každý ve vašem životě může být docela ohleduplný. To je problém, když kterýkoli z vašich přátel může něco zveřejnit na vaší časové ose.

Může to být fotografie, která vám neukáže v nejlepším světle (doslovně nebo obrazně), karikatura, o které vědí, že bude pro vás zábavná, ale ostatní by mohli najít urážlivé, článek, s nímž nesouhlasíte, příběh, který nemáte Nechci, aby to všichni věděli, nebo mnoho dalších věcí. Viděl jsem, že se to stalo ostatním, a dokonce se mi to stalo.



Naštěstí to můžete úplně zastavit jednoduchou změnou nastavení Facebooku. Také vám řeknu, jak vyladit nastavení, pokud nechcete tuto funkci úplně vypnout, ale přesto chcete mít kontrolu.

Vypněte účtování na časové ose

Nejlepším řešením je zabránit někomu ve zveřejňování na vaší časové ose. Chcete-li to provést, otevřete svou stránku Facebook a v pravém horním rohu stránky klikněte na trojúhelník vzhůru nohama a vyberte Nastavení.

V levém sloupci vyberte „Časová osa a označování“. V pravém sloupci vedle položky „Kdo může přidávat věci na mojí časovou osu?“ Hledejte „Kdo může zveřejňovat na vaší časové ose?“ A vpravo klikněte na odkaz „Upravit“.

Změňte nastavení z „Přátelé“ na „Pouze já“. Nyní jste jediný, kdo může zveřejňovat příspěvky. Jednoduchý!

Samozřejmě, možná vám nebude vadit většina vašich příspěvků, jen chcete omezit, kdo to vidí. Můžete to také udělat.

Správa účtování na časové ose

Na obrazovce „Časová osa a označování“ se podívejte do části „Kdo vidí věci na mé časové ose?“ Klikněte na odkaz „Upravit“ vedle položky „Kdo vidí, co ostatní zveřejňují na vaší časové ose?“


proč mají hubení chlapi tlustá kuřata



Ve výchozím nastavení by měla být nastavena na Přátelé, ale můžete ji přepnout na Všichni, Přátelé přátel, Pouze Já nebo Vlastní. Pokud vyberete možnost Vlastní, můžete si vybrat, kdo by měl tyto příspěvky vidět a kdo by neměl.

Můžete nastavit jednotlivé osoby nebo vybrat seznamy lidí. Můžete se například rozhodnout nechat seznam „blízkých přátel“ vidět, co ostatní lidé zveřejňují, zatímco „spolupracovníci“ nemohou. Kliknutím sem se dozvíte, jak vytvářet a upravovat seznamy Facebooku.

Samozřejmě, pokud to uděláte, budete chtít zajistit, aby nastavení skutečně fungovalo. V části „Časová osa a značkování“ v části „Kdo vidí věci na mé časové ose?“ Najdete text „Zkontrolujte, co ostatní lidé na časové ose vidí.“

Klikněte vpravo na odkaz „Zobrazit jako“ a uvidíte, jak vaše časová osa na Facebooku vypadá pro určité lidi. Můžete si tedy vybrat toho spolupracovníka nebo příbuzného, ​​který rád klebuje, a ujistěte se, že nevidí nic hodného drby.

Funkce „Zobrazit jako“ vám také umožní podívat se na svůj profil, jako byste byli cizinci. Je to dobrý způsob, jak zjistit, co přesně může široká veřejnost vidět, pokud se dívá na vaši stránku na Facebooku. Možná vás překvapí, co není tak skryté, jak si myslíte.

Psst ... Chceš další tipy? Nezapomeňte sledovat Kim Komando Facebook a YouTube. Zde uvidíte všechny naše nejoblíbenější příběhy na první pohled a zveřejňujeme užitečná videa. Prostě klikněte na „Like“ na Facebooku, a „Přihlásit se“ na YouTube získat příběhy, na kterých záleží. Tyto odkazy najdete v pravém horním rohu.

Další tipy, které vám neuniknou:

7 tipů na Facebooku, které uživatelé znají



Blokujte otravné lidi na Facebooku, aniž byste byli chyceni

5 otázek, které je třeba položit, než kliknete na ŽÁDNÝ odkaz