S pouhými několika kliknutími si kdokoli může prohlédnout vaše soukromé fotografie online

Všichni víme lépe, než věřit Facebooku, když říká, že je něco soukromého. Opravdu nevěříte, že konverzace a fotografie, které sdílíte s někým jiným na Facebooku, jsou soukromé, že?

Ne, nejsou. Je děsivé, jak snadné je dostat se do rukou těchto věcí, zejména u jiné služby, kterou Facebook vlastní.

Řekneme vám o řešení, které lidé používají pro přístup k vašim soukromým fotkám, a také o tom, které jsme našli.



Obcházet nepříjemné nastavení soukromí

Pro případ, že to nevíte, je populární web Instagram na sociálních sítích ve vlastnictví Facebooku. Je tu vaše první červená vlajka.


kde žije Robin Williams 2013

Nyní jste nastavili svůj účet Instagram na soukromý, což znamená, že fotky, které zveřejníte, mohou vidět pouze lidé, kterým povolíte sledovat. No, alespoň takhle to má fungovat.



Buzzfeed objevil řešení, které vám umožňuje pořizovat fotografie ze soukromých účtů a sdílet je s lidmi, kteří nemusí být na Instagramu. Vše, co potřebujete, je jen malá znalost HTML.

Jediné, co musíte udělat, je otevřít svůj Instagram v prohlížeči v počítači a kliknout na osobu, která vás nechá v soukromém kanálu. Uvidíte všechny fotografie, které zveřejnili. Klikněte pravým tlačítkem na obrázek a klikněte na Inspektor

Fotografie se zobrazí vpravo. Na levé straně uvidíte pole s kódem. Odtud klikněte na Síť na panelu nástrojů klepněte na Img.

Pokud je pole prázdné, znovu načtěte stránku a zobrazí se informace připojené ke všem vašim obrázkům v příspěvku. Klikněte na poslední položku a zobrazí se vám adresa URL fotografie.

Zkopírujte ji a přejděte na novou kartu a vložte ji do vyhledávacího panelu. Všimněte si, že jste mimo Instagram a na stránku na Facebooku. Tam se fotografie ukládá. Odtud stačí sdílet URL s přáteli.

Podle BuzzFeedu mohou tyto adresy URL získat obrázky ze serverů Facebook i po odstranění příspěvků. To platí pro fotografie zveřejněné ve zdroji a pro příběhy, které se po 24 hodinách smažou. Příběh zůstane na serverech Facebook několik dní poté, co vyprší.

Můžete také sdílet konverzace


biden znamení kříže

Komando.com našlo způsob, jak můžete sdílet soukromou interakci s přítelem, který je v režimu ochrany osobních údajů. Vyhledejte uživatelské jméno na Instagramu a klikněte na něj, když jej najdete. Zobrazí se stránka plná všech vašich přátelských příspěvků. Klikněte na jednu a můžete si jasně prohlédnout fotografii a konverzaci.



Klikněte na Zobrazit zdroj stránky.


notebook pro bezdrátové nabíjení



Dále se zobrazí stránka plná kódu. Uprostřed uvidíte dlouhý seznam odkazů. Zkopírujte https kód na prvním seznamu.

Přejít na novou kartu a vložit do kódu a můžete vidět a sdílet fotografii a konverzaci.

O těchto metodách je třeba rozbalit spoustu věcí. Za prvé, jaký přítel by sdílel vaše soukromé fotografie a konverzace? Proč jsou tyto informace tak snadné najít?

Facebook a řada komentátorů uvedlo, že veškeré vyhledávání HTML lze nahradit pouhým vytvořením snímku obrazovky. To je pravda.

Nejvíce nás však znepokojuje to, že fotografie Instagramu sedí na serveru Facebook. A všichni víme, jak neopatrně Facebook zachází s našimi informacemi, což je obzvláště děsivé.