Můžete nastavit Google, aby po smrti všechny vaše informace odstranil

Lidé nelžou, ani přehánějí, když říkají, že internet je navždy. Internetové profily a e-mailové účty mohou snadno přežít životnost dané osoby jen proto, že je nelze smazat - pokud je nenastavíte před tím, než je předáte.

To je pravda, digitální svět nám dal další věc, abychom vložili naše vůle a poslední přání; osud našich e-mailových a sociálních účtů. Google usnadňuje nastavení věcí tak, aby po smazání úplně smazal vaši přítomnost na webu Google. Nebo existuje možnost předat účty dalším lidem, aby si mohli vaše profily pamatovat nebo přistupovat k důležitým dokumentům, které jste zadali digitálně.

Je zcela na vás, jak se rozhodnete, co dělat s vaší digitální stopou, až budete pryč. Čtěte dále a zjistěte, jak můžete nastavit Google tak, aby odstranil vaši přítomnost na internetu a jak předávat účty, pokud je to vyšší vaše rychlost.



Jak nastavit Google, aby vše smazal

Pokud jste si jisti, že chcete, aby na vás Google po smrti zapomněl (alespoň na vašich osobních účtech; firemní Gmaily nemají funkci, o které se chystáme mluvit), můžete ji nastavit tak, aby odstranila nejen vaše staré e-maily, ale také knihovnu osobních údajů o vás. Google se o vás dozví z vašeho používání Map Google, vyhledávání na Googlu a jakéhokoli použití produktů Google.

Pokud chcete, aby to zemřelo, když zemřete, postupujte podle následujících kroků: (Poznámka: Tyto pokyny fungují na mobilních zařízeních.)

Nejprve jděte na myaccount.google.com. Pokud jste již přihlášeni do Gmailu nebo k vašemu účtu Google (jako je tomu v případě prohlížeče Google Chrome), získáte přehled o svém účtu Google, který vám umožní přístup k takovým údajům, jako je nastavení ochrany osobních údajů a zobrazení toho, kolik úložného prostoru používáte v Dokumentech Google.

Na této stránce klikněte na ikonu Data a personalizacena levé straně stránky. Přejděte dolů k části s názvem Stáhněte si, smažte nebo vytvořte plán svých dat(místo, kde si také můžete vytvořit kopii svých dat Google, pokud je chcete mít) a klikněte na Vytvořte si plán pro svůj účet.

Budete přesměrováni na stránku s názvem Neaktivní správce účtu. Protože Google nemůže vědět, kdy skutečně tuto smrtelnou cívku skutečně zamícháte, nastavíte svůj účet tak, aby byl smazán, pokud nebyl po určitou dobu používán. Klikněte na Start na této stránce pak nastavte časový rámec, jak dlouho chcete čekat, než Google postupuje podle vašich pokynů, co dělat dál.

Tento časový rámec může být kratší než tři měsíce nečinnosti nebo až 18 měsíců. Google vás bude informovat mezi měsícem nebo třemi měsíci předem (v závislosti na časovém rámci, který jste vybrali), že další kroky jsou podniknuty brzy, takže máte čas zastavit mazání v případě, že jste stále naživu a prostě ne přihlašování do svých účtů Google.

Zde také zadáte e-mailové adresy a telefonní číslo, na které se chcete v tomto scénáři „Stále živý“ dostat. Chcete-li postoupit do dalších částí stránky, je nutné telefonní číslo a po jeho vstupu budete moci kliknout další.

Dále se zobrazí výzva, pokud chcete někomu oznámit, že váš účet Google bude neaktivní. Podrobnosti o této záležitosti se budeme věnovat v následující části, ale můžete ji přeskočit úplně a nikoho kliknutím oznámit další. Nyní se dostanete do sekce „Rozhodněte, zda by měl být váš neaktivní účet Google smazán. “

Na této stránce je vysvětleno, co znamená smazání, například to, že smazání účtů vyloučí obsah, který jste vytvořili, jako jsou příspěvky z Google+, blogy a videa z YouTube. Tímto neodstraníte profily sociálních médií, které jste vytvořili pomocí své adresy Gmailu, ale pokud k tomu nemáte nastavený záložní e-mail, nebude přihlášení k nim nepřístupné.

Můžete nastavit Ano, smazat můj neaktivní účet Googlezapněte nebo vypněte v tomto bodě. Zapněte jej, pokud chcete, aby se vše smazalo, když jdete. Poté klikněte na Zkontrolujte plán abyste se ujistili, že vám vyhovuje všechna rozhodnutí, která jste právě učinili, a Potvrďte plán Pokud jste. Pokud chcete něco změnit, stačí kliknout na tuto sekci na Zkontrolujte plán stránku a budete se muset vrátit a upravit ji.


mírný mlýn a drak diss

Než zasáhnete Potvrďte plán, můžete se zaregistrovat k oznámení, že máte tento plán zapnutý. To vám může pomoci zapamatovat si kontrolu účtů Google a udržet váš účet aktivní, když jste naživu, takže pokud potřebujete tyto druhy připomenutí, ponechte toto políčko zaškrtnuté.



Související: Kolik informací o vás má Google?

Jak nastavit Google, aby předával vaše účty ostatním lidem, kteří spravují

Pokud chcete zajistit, aby se vaše fotky Google dostávaly určitým lidem, když předáváte, nebo chcete, aby váš manžel měl přístup na váš Disk Google, aby měli přístup ke konkrétním dokumentům, Google vám to umožní velmi snadno pomocí Správce neaktivních účtů .

Pro tento přístup si můžete vybrat až 10 lidí a můžete určit, čeho může každý člověk oslovit individuálně, čímž získáte digitální vůli druhů, které jsou předávány na e-mailové adresy vašich blízkých.

Přejděte na stránku Neaktivní správce účtu podle výše uvedených kroků. Jakmile si vyberete svůj preferovaný časový rámec a stisknete další, budete v sekci „Vyberte, koho oznámit a co sdílet“. Klikněte na Přidat osobua zadejte e-mailovou adresu někoho, s kým chcete sdílet své účty a data Google.

Jakmile kliknete na tlačítko Další, můžete si vybrat ze seznamu, co chcete s touto osobou sdílet. Možná budete chtít, aby se dostali na seznam vašich záložek a kontaktů. Možná budete chtít, aby mohli vidět vaše mapy nebo váš e-mail. Celý seznam můžete vybrat najednou kliknutím Vybrat vše nahoře, nebo se rozhodněte pro jednotlivé položky, co chcete pro tuto osobu zahrnout.

Po dokončení výběru pro tuto osobu klikněte na další a budete mít možnost zadat své telefonní číslo a ověřit si svou totožnost dříve, než budou mít přístup k vašim účtům. To může zabránit hackerovi v přístupu k vašim osobním informacím poté, co zemřete, ale je také volitelný.

Na této stránce můžete také nastavit volitelnou osobní zprávu osobě, které tyto digitální části předáváte. Může to být příležitost říct této osobě poslední věc, nebo se ujistit, že od vás mají jiné důležité informace, než jsou účty Google, například hesla pro sociální média, pokud chcete, aby byly účty uloženy v paměti nebo pokračovaly.

Klikněte na Uložit jakmile skončíte s posledním bitem a vrátíte se do Správce neaktivních účtů. Zde můžete přidat více lidí a rozhodnout, jakou úroveň přístupu jim poskytujete ke svým datům. Přístup nebo e-mailovou adresu těchto osob můžete také upravit kliknutím na ikonu tužka ikonu vedle jejich e-mailové adresy na této stránce kdykoli.

Ať už se rozhodnete data smazat nebo ne, tito lidé, se kterými sdílíte data, budou mít tři měsíce na stažení všeho, co sdílíte, a to je vše. Díky tomu budou některé osobní informace a fotky v bezpečí, až budete pryč, a také to umožní archivaci vašeho účtu, pokud nebude odstraněn.

Na této stránce můžete také nastavit autoreply, která se zobrazí lidem, jakmile bude váš účet prohlášen za neaktivní. Tento e-mail umožní každému, kdo vám pošle e-maily, cokoli chcete vědět - že tento účet již nepoužíváte nebo že jste zemřeli. Je to to, co jste ochotni sdílet.

Chcete-li vytvořit tuto autoreply, klikněte na Nastavit Autoreply a vyplňte předmět a zprávu s čímkoli chcete. Kliknutím na zaškrtávací políčko můžete autoreply poslat pouze lidem ve vašem seznamu kontaktů (v případě, že chcete poslat něco osobnějšího, ale nechcete, aby to viděli cizí lidé, kteří vám e-mailem zasílají).

Až budete se svou zprávou spokojeni, klikněte na Uložit a pak další přejděte do další části ve Správci neaktivních účtů a rozhodněte se, zda data smažete nebo ne.

Ať už předáváte svá data, nebo ne, otázka vaší digitální přítomnosti po předání může být zvláštní, částečně proto, že je tak nová.

Konečný osud vašeho účtu Google a vašich profilů sociálních médií je na vás, dokud jste stále v zemi života. Je to část vás, která může žít dlouho bez vás. Postupujte podle výše uvedených kroků a ujistěte se, že žije tak, jak chcete, aby vaše digitální dědictví mohlo být přesně tím, čím chcete.